Boek direct voor exclusieve voordelen
Steeds aan Zee
Discount slider image

Boek direct voor exclusieve voordelen

Boek direct via onze website en maak gebruik van exclusieve voordelen zoals:

Gratis parkeren tijdens uw verblijf en de beste prijzen beschikbaar!

Onze website Andere boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Gratis parkeren tijdens verblijf
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Omgeving

Katwijk staat vooral bekend om zon, zee, strand & hittegolven. Het vissersdorp heeft een heerlijk strand, uitgestrekte boulevard en een gezellig centrum. Maar er is nog veel meer te beleven; fiets door de uitgestrekte duingebieden naar Scheveningen of Den Haag, bezoek nabijgelegen steden als Leiden of Amsterdam. Ook om de hoek ligt de Keukenhof; in het seizoen is Katwijk een prima uitvalsbasis om de bollen te bekijken. Bekijk de VVV website voor meer informatie over Katwijk en onze omgeving.

De naam ‘Catwijck’ duikt voor het eerst op in de archieven in 1231, de naam vermoedelijk omdat de Germaanse stam ‘de Chatten’ hier leefde. De ligging aan de monding van de Rijn heeft gezorgd dat Katwijk door de geschiedenis heen altijd een strategische plaats is geweest; hier liep de grens (‘Limes’) van het Romeinse rijk, veel later liep over het strand de ‘Atlantikwall’ in de tweede wereldoorlog.

Veel sporen van de lange geschiedenis zijn nog te zien, maar ook voor andere activiteiten in de regio is Katwijk een prima uitvalsbasis. Een bezoek aan de bollenvelden of de musical ‘Soldaat van Oranje’  of een strandwandeling naar Scheveningen en Noordwijk. Of ga een dagje naar Leiden (met de stoomtrein), Den Haag of Amsterdam.

Vanuit de receptie van Hotel Steeds aan Zee, kunnen we u voorzien van de mooiste wandelroutes, verschillende fietstochten door de omgeving, adressen voor fietsverhuur of gidsen, of tips voor watersportactiviteiten.

Daar kunt u ook rustig een kop koffie of glas wijn bij drinken. In ons Grand Café de Koningin vindt u ook een leestafel met informatie over Katwijk; van geschiedenis tot de huidige evenementenkalender. We helpen u graag uw verblijf tot een succes te maken!